Jucariile din lemn sunt o optiune naturala excelenta de jucarii.

Sunt in general jucarii ecologice, biodegradabile, durabile / regenerabile, dupa principii Waldorf si Montessori, si nu in ultimul rand frumoase. Ce beneficii au jucariile de lemn?

O jucarie ideala trebuie sa antreneze gandirea si invatarea, cooperarea si interactiunea sociala, auto-exprimarea si imaginatiea. Astfel, jucariile de baza, simple, tind sa fie mai bune pentru cei mici si dezvoltarea lor decat unele jucarii mai elaborate si comerciale.

Un exemplu de acest tip ar fi jucariile de lemn. Jucariile din lemn sustin dezvoltarea cognitiva a copilului, imbunatatind procesul de gandire, rationament si logica. Prin apucare si ridicare, echilibrare si stivuire, imbinare si clasificarea blocurilor si jucariilor din lemn copiii invata despre logica si regulile de baza ale fizicii. Nu duc la suprastimulare, pentru ca nu au sunete si lumini intermitente ce distrag copiii. Jucariile de lemn antreneaza imaginatia si creativitatea, abilitatile motorii fine, coordonarea.

Jucariile din lemn pot fi, de asemenea, o oportunitate pentru copil de a experimenta texturi diferite, ce contribuie la abilitatile de perceptie senzoriala. In plus, jucariile din lemn pot fi mai durabile si mai ecologice! Jucariile din lemn sunt organice, netoxice si antibacteriene in mod natural. De asemenea, jucariile din lemn sunt mai durabile. Pe langa faptul ca sunt mai ecologice decat multe alte optiuni, acestea sunt, de asemenea, extrem de durabile. Adesea, jucariile din plastic se vor coji sau se vor crapa destul de repede. In schimb, lemnul este un material care, prin natura sa, este destinat sa reziste la o varietate de elemente si forme diferite de manevrare.